Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی‌هیچ اشاره و مقدمه‌چینی لازم است پیش از پرداختن به موضوع اصلی این گزارش به این نکته اشاره کنیم که بی‌شک بارها شاهد گزارش‌ها و یا مطالب تکراری در رسانه‌ها بوده‌اید که شاید به لحاظ زمانی به نظرتان نامتعارف بیاید.

بر اساس منطق نمی‌توان انتظار داشت همه شهروندان از تمام موضوعات اطلاع داشته باشند، بر همین مبنا همواره تعدادی از افراد جامعه به موضوعاتی برمی‌خورند که برایشان تازگی دارد و محل سؤال است، در نتیجه وقتی تعدادی از این دسته از شهروندان خواستار بررسی و شرح موضوعی خاص از رسانه می‌شوند، موظف به پرداختن به آن موضوع هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این توضیح کوتاه در ادامه می‌خواهیم به یکی از این موارد بپردازیم که هرچند تازگی ندارد، اما در هفته‌های اخیر تعدادی از مخاطبان روزنامه خواستار توضیح بیشتر در این خصوص شده‌اند.

دقت در قبض‌ها

یکی از شهروندان می‌گوید: تاکنون بخش‌های مختلف قبوض آب، برق و گاز را با دقت مطالعه نمی‌کردم، اما بتازگی متوجه بندی در قبض گاز با عنوان بیمه شدم که ماهانه مبلغی از مشترکان دریافت می‌شود. این سؤال مطرح است که ارتباط قبض گاز با بیمه چیست و چه نتیجه‌ای برای مشترکان دارد.

شهروند دیگری نوشته، بی‌اطلاعی ما از قوانین و حقوق قانونی که در بخش‌های مختلف داریم موجب زیان می‌شود. اگر متولیان در خصوص مزایای حق بیمه‌ای که از مشترکان گاز می‌گیرند اطلاع‌رسانی کنند، متوجه حقوق خود برای استفاده از مزایای درنظر گرفته شده می‌شویم. یکی دیگر از مخاطبان می‌گوید: بیشتر افراد جامعه از ضوابط و شرایط بهره‌مندی از برخی حقوق قانونی خود اطلاعی ندارند و نمی‌دانند که اگر دچار حادثه ای در حوزه گاز شدند باید چه اقدامی کنند.

قانونی برای حمایت بیشتر

همان‌گونه که مشخص است موضوع، مربوط به دریافت مبلغی با عنوان بیمه از مشترکان گاز است که هرچند مدت‌ها از اجرای آن می‌گذرد، ولی به منظور اطلاع‌رسانی بیشتر به تشریح دوباره آن می‌پردازیم. مدیر روابط عمومی و سخنگوی شرکت گاز خراسان رضوی در این مورد به قدس می‌گوید: موضوعاتی مانند تعرفه‌گذاری و یا دریافت وجوه در بخش‌های خدمات دولتی به صورت متمرکز بوده و به بیان ساده سراسری هستند و تصمیم‌سازی‌ها استانی نیست. حسن خیراندیش می‌افزاید: در این مورد نیز ابتدا قانون اجازه گرفتن وجوه، مصوب شده و بعد به استناد و اجازه قانون، نحوه اجرا و دیگر شروط آن به صورت سالانه تعیین می‌شود.

بر همین اساس مطابق ماده ۱۲ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، به هر یک از وزارتخانه‌های نفت و نیرو از طریق شرکت‌های تابعه ذی ربط اجازه داده می‌شود مبلغی را که براساس قوانین بودجه سنواتی در قبوض گاز و برق برای هر واحد مسکونی و تجاری تعیین می‌شود، دریافت و صرفاً برای بیمه خسارات مالی و جانی اعم از فوت و نقص عضو و جبران هزینه‌های پزشکی ناشی از انفجار، آتش سوزی و مسمومیت مشترکان شهری و روستایی و سکونتگاهی عشایری گاز و برق از طریق شرکت‌های بیمه با برگزاری مناقصه اقدام کنند. وی یادآور می‌شود: بنابراین در راستای اجرای این دستور قانون بند (ز) تبصره (۶) قانون بودجه کل کشور به این موضوع اختصاص داشته و به هر یک از وزارتخانه‌های نفت و نیرو از طریق شرکت‌های تابعه مربوط اجازه داده شده است ماهانه از هر واحد مسکونی و تجاری مشترکان گاز، مبلغ ۲۰۰۰ ریال و از مشترکان روستایی، ۱۰۰۰ ریال دریافت کنند.

 پشتیبانی در حوادث

وی اظهار می‌دارد: همان‌گونه که در قانون مربوط هم ذکر شده، مواردی که مشمول بیمه مشترکان می‌شود شامل فوت و نقص عضو و گاز گرفتگی و مسمومیت ناشی از انفجار و آتش‌سوزی است.

خیراندیش ادامه می‌دهد: شهروندان از تاریخ اشتراک‌پذیری مشمول بیمه حوادث حوزه گاز هستند و اگر حادثه‌ای رخ دهد، می‌توانند از مزایای درنظر گرفته شده استفاده کنند، اما لازم است ضوابط تعریف شده را نیز رعایت کنند تا فرایند تشکیل پرونده آن‌ها طولانی نشود.

وی تأکید می‌کند: بر همین اساس لازم است مشترکانی که دچار حادثه می‌شوند گزارش آتش‌نشانی در خصوص علت بروز حادثه را همراه قبض گاز واحد و اصل مدارک پزشکی در مورد هزینه‌های پزشکی و یا اصل مستندات صادره از مراجع قانونی در سایر موارد نظیر فوت، به بیمه کوثر ارائه نمایند تا پس از بررسی کارشناسان برای پرداخت خسارات آن‌ها اقدام شود.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قبض گاز حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۴۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد

قانون بیمه کارگران ساختمانی در هفته کارگر از سوی رییس جمهور ابلاغ شد تا روزنه‌ای برای تحقق آرزوی دیرینه کارگران ساختمانی که سال‌ها در انتظار بیمه لحظه شماری می‌کردند، گشوده شود.

به به گزارش ایسنا، رئیس جمهور در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» را که ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، جهت اجرا به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.

قانون بیمه کارگران ساختمانی در خصوص تغییرات ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مبنی بر تغییر وضعیت منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی به مجلس ارائه شد و مجلس فروردین ماه امسال با تصویب کلیات و جزییات طرح استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازوکاری برای پرداخت بیمه کارگران ساختمانی تعیین کرد.

کارگر ساختمانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور به شمار می‌رود و طبق آمارها بیشترین حوادث ناشی از کار مربوط به فعالیت در کارگاه‌های ساختمانی و بخش ساختمان است.

برابر آمارها ۵۰ درصد حوادث کشور مربوط به کارگران ساختمانی و ۵۰ درصد مابقی حوادث، مربوط به بیمه‌شدگان دیگر مشاغل است که این مساله اهمیت بیمه کارگران ساختمانی را بیش از پیش نشان می‌دهد.

روز گذشته در گردهمایی جشنواره امتنان که با حضور رئیس جمهور، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کارگران منتخب برگزار شد، حل مسأله بیمه کارگران ساختمانی و تامین مسکن کارگران مورد تاکید قرار گرفت.

علیرضا محجوب - دبیرکل خانه کارگر از رئیس جمهور خواست تا موضوع بیمه کارگران ساختمانی را رسیدگی کند و گفت: بیمه کارگران ساختمانی مدام به محاق می‌رود و کم اهمیت‌تر نزد مسئولین می‌شود. از شما خواهش می‌کنیم که به این موضوع رسیدگی کنید.

وی با بیان اینکه حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی به بن بست رسیده است، توجه به بیمه کارگران ساختمانی و کمک به این قشر از کارگران را توجه به شریف‌ترین بخش کارگران کشور دانست.

بر اساس استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، مقرر شد که ۲۵ درصد از عوارض شهرداری به سازمان تامین اجتماعی به منظور بیمه کارگران ساختمانی اختصاص پیدا کند تا کارگر ساختمانی مورد حمایت قرار گیرد. همچنین از محل مواد ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداری حق بیمه کارگران ساختمانی به جهت اینکه ساخت و ساز به واسطه آنها صورت می گیرد، پرداخت شود. با تعیین این ساز و کار دیگر مشکلی برای بیمه کارگران ساختمانی وجود ندارد چون هم منافع تامین اجتماعی از محل بیمه کارگران ساختمانی تامین شده و هم منابع بیمه کارگران مشخص شده است.

به گزارش ایسنا، با ابلاغ قانون تفسیر ماده(۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی توسط رئیس جمهور، سازمان تامین اجتماعی موظف است به تعهد قطعی خود در خصوص بیمه کارگران ساختمانی عمل کند و به آرزوی دیرینه کارگران ساختمانی که سال‌ها در انتظار بهره مندی از مزایای بیمه اجتماعی لحظه شماری می کردند، جامه عمل بپوشاند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هزینه قبوض تلفن ثابت در سال 1403
  • دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • حقوق و بیمه کارگران شهرداری بندرعباس به روز شد
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری
  • کمک خواننده معروف برای آزادی زندانیان قزوین